Mozartovy koule

Ingredience na mozartovy koule

(na 60 koulí o průměru 3 cm)

150 g nugátu

300 g marcipánu (obojí lze zakoupit v lepších cukrárnách, nebo v prodejnách pro cukráře nebo si marcipán připravte vlastní podle našeho receptu)

2 lžíce třešňovice nebo griotky

10 g velmi jemně sekaných pistácií

cca 100 g prosátého moučkového cukru (dle potřeby)

hořká čokoládová poleva

papírové košíčky na pralinky

Recept na mozartovy koule

Nugát nakrájíme na malé kostičky, vytvarujeme do kuliček, a necháme vychladit. Z marcipánu vytvarujeme 2 cm silný váleček a nakrájíme z něj tolik koleček, kolik máme nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na válu a zabalte do nich nugát. Vytvarujeme kuličky a máčíme je v čokoládové polevě na špejli a zapichujeme např. do polystyrenu. Vychladíme a před podáváním umístíme do papírového košíčku.

Ostatní recepty v kategorii Dezerty

Zdroj: www.nebespan.cz