Ingredience na mozartovy koule
(na 60 koulí o průměru 3 cm)
150 g nugátu
300 g marcipánu (obojí lze zakoupit v lepších cukrárnách, nebo v prodejnách pro cukráře nebo si marcipán připravte vlastní podle našeho receptu)
2 lžíce třešňovice nebo griotky
10 g velmi jemně sekaných pistácií
cca 100 g prosátého moučkového cukru (dle potřeby)
papírové košíčky na pralinky
Recept na mozartovy koule
Nugát nakrájíme na malé kostičky, vytvarujeme do kuliček, a necháme vychladit. Z marcipánu vytvarujeme 2 cm silný váleček a nakrájíme z něj tolik koleček, kolik máme nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na válu a zabalte do nich nugát. Vytvarujeme kuličky a máčíme je v čokoládové polevě na špejli a zapichujeme např. do polystyrenu. Vychladíme a před podáváním umístíme do papírového košíčku.
Ostatní recepty v kategorii Dezerty
Zdroj: www.nebespan.cz